Zonbescherming

Bio Zonbescherming

Tegenwoordig weten we goed wat de gevaren van Uv-straling kunnen zijn. Niet alleen kan de huid verbranden, wat zelfs tot blaren kan leiden, op lange termijn loop je bij onvoldoende bescherming ook kans om huidkanker te krijgen. Goede zonbescherming is dus enorm belangrijk. 

Verschillende factoren

Sommige mensen gebruiken het liefste zonnebrandcrème met een lage factor. Er is zonnecrème van factor 2 (erg laag) tot meer dan 50 (erg hoog). Deze factor, ook wel aangegeven met SPF wat staat voor Sun Protection Factor (zonnebeschermingsfactor). Wat geeft deze factor nou weer? Hoe hoger de SPF, hoe hoger het percentage Uv-straling dat door de zonnecrème geabsorbeerd wordt. Bij factor 8 is dit bijvoorbeeld 87,5% en bij factor 50 zonnebrand is het 98%. Deze bescherming wordt alleen gehaald wanneer je je goed insmeert. 

Welke factor is er nodig?

Wil je een goede zonnebrand kopen? Dan wil je natuurlijk weten welke factor jij nodig hebt. Mensen met een donkere huidskleur kunnen zonnecrème kopen met een lagere factor dan mensen met een lichte huidskleur. Er is echter een algemene regel: de factor geeft aan hoeveel langer dan normaal je in de zon kan blijven. Is het bijvoorbeeld een hete, zonnige zomerdag en kun je onbeschermd maximaal 5 minuten in de zon zitten, dan kun je met factor 10, 10 keer zo lang in de zon zitten: 50 minuten dus. 

Speciaal voor gezicht of speciaal voor kinderen

Zonnecrème bestaat ook speciaal voor het gezicht. Zonnebrandcrème voor het gezicht is nog milder voor de huid dan gewone zonnebrandcrème. Hoewel al onze bio zonbeschermingsproducten mild zijn en hypoallergeen en dus niet zorgen voor irritatie van de huid, gaat zonnebrandcrème voor het gezicht nog een stapje verder. Hier is de huid immers extra gevoelig én het meest blootgesteld aan de zon. De beste zonnecrème voor het gezicht is zeer mild en geeft perfecte bescherming. Ook baby’s en kinderen hebben een andere zonnecrème nodig. Zonbescherming van je baby of kind is natuurlijk ontzettend belangrijk! Zonnebrandcrème voor een baby of kind is bijna altijd een vettige crème omdat het met deze textuur het makkelijkst is om een laag aan te brengen die voldoende bescherming biedt. Zonnebrand spray is dus minder geschikt voor baby of kind. Andere zonbescherming voor een baby of kind zijn een parasol of hoedje: het kind uit de zon houden dus. Natuurlijke zonnebrandcrème is zeer geschikt voor kinderen omdat dit gemaakt is zonder parabenen. Zonnebrand zonder parabenen irriteert de huid dus niet en kan veilig gebruikt worden. Zonnebrand voor kinderen kan het beste factor 30 of hoger zijn.

Natuurlijke zonnebrand

Welke zonnebrand je gebruikt hangt ook af van of je een gevoelige huid hebt of niet. Met natuurlijke zonbescherming kies je in elk geval voor een mild product dat veilig gebruikt kan worden en niet irriteert. Verkleurt je huid heel snel, bijvoorbeeld omdat je een bleke huid hebt, dan kun je het beste kiezen voor een natuurlijke zonnebrandcrème met hoge factor. Het enige nadeel aan zonnebrandcrème factor 50 is dat je misschien geneigd ben om heel lang in de zon te blijven zonder opnieuw te smeren. Op die manier kun je alsnog onvoldoende beschermd zijn en verbranden. Ook als je houdt van zonnen onder de zonnebank heb je bescherming nodig. Je kunt speciale natuurlijke zonnebankcrème kopen die precies voldoet aan de wensen van een regelmatige zonnebank-bezoeker. De beste zonnebankcrème, beste zonnebrandcrème voor het gezicht en beste gewone zonnebrandcrème zijn allemaal hier te koop. Veilig zonnen is erg belangrijk en dat doen wij het liefst met onze natuurlijke, goede zonnebrandcrème zonder parfum.


ALPHANOVA SUN BIO Glittering Dry Oil Spray 125ml

9,44€

ALPHANOVA SUN BIO Paradise Dry Oil Spray 125ml

7,87€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 15 Spray 125g

15,73€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 30 KIDS Spray 125g

15,73€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 50 BABY Spray 125g

22,02€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 50 KIDS Spray 125g

20,45€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 50 Spray 125g

20,45€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 50+ BABY Sun Milk 50g

14,16€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 50+ Face Cream Tube Summer-Winter 50g

14,16€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 50+ Face Tinted Cream 50g

14,16€

ALPHANOVA SUN BIO SPF 50+ Roll On Sport 50g

14,16€

BIOSOLIS Self-tanning 150ml

12,58€
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 24