Mascara

Bio Mascara

Mascara kan je wimpers langer en voller doen lijken. Meer dan de helft van de vrouwen gebruikt mascara en voor veel van deze vrouwen is het een onmisbaar product. Net als lippenstift wordt mascara al eeuwenlang gebruikt. Van Cleopatra is bijvoorbeeld bekend dat ze haar wimpers kleurde met kool en dierlijk vet.

Wat is mascara?

Het hoofdbestanddeel van goede mascara van tegenwoordig is was. Daarnaast zitten er verschillende polymeren, pigmenten en water in. Alle mascara is een soort net-niet-vloeibare, dikke pasta op waterbasis die verschillende kleuren kan hebben. Iedereen kent wel zwarte mascara, maar wist je dat er ook bruine en donkerblauwe mascara bestaat? En heb je ooit gehoord van witte mascara, of zelfs groen of paars? Hypoallergene mascara is heel geschikt voor iedereen met gevoelige ogen. Bio mascara irriteert de ogen niet en is vrij van parabenen. Een ander type mascara is budget waterproof mascara. Erg handig, want in Nederland regent het vaak. Een nadeel van zwarte of bruine waterproof mascara is dat het erg lastig te verwijderen is. Zelfs met producten die gemaakt zijn om make up te verwijderen hebben moeite om mascara die bruin en waterproof is te verwijderen. Dit kan een reden zijn om niet voor waterproof mascara te kiezen. Een laatste type mascara is gel mascara. Gel mascara is ook te gebruiken als wenkbrauwgel. Je kunt het zien als een doorzichtige mascara. Fijn wanneer je de wimpers alleen wil stylen en deze van nature al donker zijn. 

Wat te kiezen

Eerst moet je jezelf afvragen welke gekleurde mascara je wil kopen. Een gekke kleur zoals blauwe mascara voor een feest waar je binnenkort naartoe gaat? Of wil je gewoon een bruine mascara kopen die waterproof is en daarnaast ook een smudge proof mascara is zodat je er zelfs mee kunt gaan zwemmen. Misschien zoek je juist naar een mascara die ’s avonds gemakkelijk te verwijderen is? Online kun je al deze bio mascara kopen. Van de beste volume mascara tot long lash mascara die je wimpers nog groter laten lijken dan gewone mascara. Vaak is er ook minstens een mascara in de aanbieding. Maar ook als dat niet het geval is: mascara is best goedkoop. Wel moet je er rekening mee houden dat een mascara niet jarenlang mee gaat. Misschien werkt het product nog wel, maar al na 3 maanden dagelijks gebruik kunnen er bacteriën in de mascara zitten. Liever een product op tijd vervangen dus! 


Boho Mascara Volume 7 Green 01 - Noir 6ml

9,44€

LAVERA BUTTERFLY EFFECT MASCARA Beautiful Black

11,01€

LAVERA DEEP DARKNESS MASCARA Intens Black

11,01€

LAVERA INTENSE VOLUMIZING MASCARA - Black

9,44€
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5