Poeder

Bio poeder

Een make up poeder is een fijn product, bedoeld om de huid egaler te laten lijken maar verder niet op te vallen zoals bijvoorbeeld een blush of bronzer poeder dat doet. Poeder op je gezicht zorgt ervoor dat de rest van je make up goed blijft zitten, als je geluk hebt de hele dag. Poeder is er in verschillende tinten, dus let er bij aanschaf op dat het poeder dat je gebruikt goed bij de tint van jouw huid past. Een goed poeder zorgt ervoor dat je het bijna niet voelt zitten op de huid. Heb je snel last van een glimmende huid? Dan kun je het poeder ook alleen aanbrengen op de meest glimmende regio’s. Meestal zijn dit de neus en het voorhoofd. Je bent dus niet verplicht het poeder alleen te gebruiken bovenop andere make up. 

Soorten poeders

Er zijn verschillende soorten make up poeders. Je hebt poeder als foundation, highlighter poeder en blush poeder. Er zijn witte poeders en er is contour poeder. Bij sommige van deze poeder make up is wel bekend waar het voor dient. Foundation is de basis die je aanbrengt op je gezicht, witte poeder make up kun je gebruiken voor je gezicht of alleen onder je ogen. Poeder voor je gezicht kan dienen als een highlighter maar witte make up poeder kan als je een heel lichte huid hebt ook gebruikt worden als foundation. Als je contour poeder wil kopen kan dit een mineraal poeder zijn waarmee je de contour van je lichaam aanpast. Mineraal poeders zijn veilig om te gebruiken vanwege de hypoallergene eigenschappen. Deze producten irriteren de huid niet omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke stoffen. Het beste transparante poeder zorgt er alleen voor dat alle make up op je gezicht goed behouden blijft, maar dit losse poeder is zelf niet zichtbaar.

Poeder kopen

Het beste losse poeder is gemakkelijk aan te brengen met een groot of klein kwastje. Breng poeder nooit aan met je vingers: deze zijn altijd wat vet en daardoor krijg je gemakkelijk strepen. Het beste compact poeder is anders van textuur en pakt minder gemakkelijk op een kwastje. Dit zou je dus ook kunnen aanbrengen met je vingers. Doe dit dan wel heel voorzichtig, het risico op strepen is nog steeds aanwezig! Ook nadat de compact poeder foundation is aangebracht kun je nog een kwastje gebruiken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te doen lijken. Je denkt misschien dat een poeder een simpel product is en daarom niet zo duur, maar het belang van dit product moet niet onderschat worden. Een goede bio poeder is met zorg samengesteld om een goede laag aan te brengen bovenop de bestaande make up op het gezicht. De prijs hangt daarnaast natuurlijk ook af van de hoeveelheid poeder in een verpakking. Er zijn verpakkingen waar je slechts een paar weken mee kan doen, maar sommige poeders gaan zeker meer dan een halfjaar mee. Meestal zit er tussen de 10 en 30 gram in een verpakking. 


Benecos Compact Powder

4,72€

Benecos Powder Brush

7,87€

Boho Compact Powder 4,5g

9,44€

Boho Mineral Loose Powder 10g

9,44€

Boho Vegan Brush Powder 05

20,45€

LAVERA MINERAL COMPACT POWDER

9,44€

LAVERA SO FRESH MINERAL ROUGE POWDER

9,44€
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8